Geniet van gratis verzending op al je bestellingen! 

Kaarten met foliedruk zijn een feest!

Wil jij dat je geboortekaarten, visitekaartjes of trouwkaarten extra speciaal zijn? Dan kies je voor foliedruk. Zo wordt elk kaartje een feest. Want met foliedruk laat je een stukje tekst of je logo schitteren in een glanzende kleur. Dat kan in het goud of zilver voor een chique touch, maar ook in andere kleuren die perfect bij je ontwerp passen. Zo geef je met foliedruk je drukwerk een extra feestelijk tintje.

Zet het belangrijkste in de verf

Foliedruk is erg populair. Logisch, want die druktechniek zorgt voor de finishing touch op elke kaart: een opvallend, glimmend laagje dat je echt voelt. Een extra dimensie voor jouw bijzondere boodschap dus! Foliedruk is ideaal om kleine elementen uit te lichten, niet om grote vlakken mee te vullen. Je kiest zelf welk element eruit mag springen. Op een geboortekaart springt de naam en geboortedatum meteen in het oog. Ook een koppel wil graag dat iedereen meteen weet wanneer ze in het huwelijksbootje stappen. Wil je dat je visitekaartje opvalt tussen alle andere? Laat dan je logo, bedrijfsnaam of naam in foliedruk drukken. Of voeg een blinkende rand toe. Zo krijgt je kaartje een hele mooie luxueuze uitstraling.

Zo werkt foliedruk

Foliedruk is geen gewone afdruktechniek. Die glanzende laag bestaat namelijk niet uit inkt, maar – zoals de naam doet vermoeden – uit speciale folie. Het afdrukproces verloopt in vijf stappen:

  1. Je kaart wordt normaal gedrukt.

  2. Er komt een dun, transparant laagje op je kaart waarop de folie straks beter hecht.

  3. Op de plaats waar de folie moet komen, brengen we een 3D-lak aan.

  4. De foliemachine maakt je kaart warm, waardoor de folie aan de 3D-laklaag blijft plakken.

  5. Je kaart wordt op maat gesneden en is helemaal klaar!

Foliedruk kan op één of beide zijden en in verschillende kleuren, waaronder goud en zilver. Zo maak je je kaart extra persoonlijk.

Allemaal kaarten

Foliedruk is zeker niet beperkt tot geboorte- en trouwkaarten. Zoals je hierboven al zag, geeft deze druktechniek ook zakelijk drukwerk een chique uitstraling. Zo kun je de titel van je bedrijfsbrochure of jaarverslag of je merknaam op exclusieve verpakkingen in foliedruk laten schitteren. Ook boekomslagen, certificaten, uitnodigingen, wijnetiketten werk je hiermee in luxe af. En wat dacht je van originele kerstkaarten met glimmende accenten? Zo zijn er talrijke mogelijkheden om al je drukwerk uniek en chic te maken.

Denk ook aan de presentatie

Met foliedruk op je kaarten maak je meteen een goede indruk. Maak de bijbehorende envelop dan ook extra speciaal. Kies een bijpassende papiersoort en kleur en gebruik elegante sluitstickers. Die personaliseer je eenvoudig met een pictogram of een paar woorden. Met foliedruk hebben ze zeker een uitzonderlijk effect. Je plakt ze op de flap van de envelop om die mooi af te sluiten of op de voorkant als decoratie. Zo weet iedereen meteen dat het om een wel heel bijzonder kaartje gaat. En je visitekaartjes? Die steek je in een stijlvolle visitekaartjeshouder die helemaal bij jou en je exclusieve kaartjes past.